AudioBlandede pelstyper og pelspleje

IMG_0126
Doodle

Disse skønne blandings hunde er et stort emne på de sociale medier. Både for deres gode egenskaber og deres dårlige.

Gode ting om doodles

Der er masser af fantastiske skønne doodles derude. MEN man er virkelig nød til at huske, når man køber en doodle, af det ikke sikkert man får fordelene med hjem. Med fordele tænker jeg, fælder ikke, sygdomsfrie og skønt sind.

Dårlige ting om doodles

Når der er “opdrættere” derude der laver disse blanding hunde.. Så er der ingen garanti i pelsen, da der typisk er blandet en ikke fældende race med en fældende race. Dvs. der er 50% sandsynlighed for at du køber en hund der fælder.

Der er meget stor sandsynlighed for at der er brugt avlsdyr som ikke er sundhedstestet. Dvs. at i ikke har en chance for at vide om jeres hundehvalp får arvelige sygdomme. Og en sundhedsbog fra dyrlægen er IKKE en sundhedstest.

Sindet….. er et kapitel for sig. Krydser man en race der kan være lidt ængstelige eller sky(Små pudler) med en race der har højt stress niveau (Cocker Spaniel) kan der komme en hund ud som kommer til at få det rigtig svært som familie hund. Dette er gældende for flere af disse krydsninger.

 

Doodle pelspleje…

Jeg har set det hele… opdrættere der mener doodles skal plukkes, klippes eller aldrig gøres noget ved…. Doodles er en blandingshund så i min optik skal man altid klippe, da vi ikke aner hvordan pelsen vil arte sig.

Dog vil disse hunde gå i pelsskifte ligesom andre hunde, hvor der skal børstes ekstra meget i perioden fra 7-18 mdr.

Denne blog bære tydeligt præg af hvad jeg har set mest af i salonen. Overvej altid en ekstra gang din kommende hunderace. En doodleejer vil altid sige at de har verdens bedste hund. Men det vil en puddel ejer også.

Så et råd fra mig til dig! Find familie hunde på fx. facebook og tag ud og besøg flere forskellige af den race du ønsker.

Location:
Vejle
Year:
2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2020/05/dlh_logo_small.png
Information
Ny Boder 23A 7080 Børkop
+45 53 500 233
Man - Tors: 12.00 - 18.00
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2023/10/lhs_2-1.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Nyhedsbrev

    bt_bb_section_top_section_coverage_image