HundeplejeFILTER HELVEDE!

10. juli 2019by eltr_dk0
Desværre et tilbagevendende problem, men det er der råd for.

Filteret pels

Filteret pels er altid et tilbagevendende og et følsomt emne i en hundesalon.

Hundefrisører knuselsker “vores” hunde og det er vigtigt for os at hundene får gode oplevelser i salonen og bliver passet ordenligt hjemmefra.

Men med lige netop dette emne rammer vi af og til panden imod en mur. Og det er disse erfaringer jeg gerne vil dele ud af i dette blog indlæg.

Hunden vil ikke børstes

Det er super smerterfuldt for hundene at rende med filteret pels også selvom vi måske ikke lige kan mærke det på hundene. Vi siger jo heller ikke meget hvis vi går med en konstant smerte, vi vender os blot til den.

Det er også smertefuldt at få fjernet filter og det er meget stressende for hunden efterfølgende at få fjernet så meget pels da de simpelthen ikke kan forstå hvad der sker.

Oven i det, er risikoen ved at nedklippe en filteret hund kæmpe stor. For vi er jo selvfølgelig nød til at bruge et helt skarpt klippe skær, for at komme igennem pelsen. Det er super vigtigt at huden ikke bliver trukket i, hvilket er super svært når pelsen er filteret.  Derfor koster det også ekstra at aflevere en filteret hund i en hundesalon.

En pelshund SKAL børstes, også selvom den ikke vil! Fuldstændig lige som børn, skal have børstet tænder selv de ikke vil.

Vi vil selvfølgelig altid hjælpe

Der kan selvfølgelig ske at hunden bliver filteret. Ferie, privateproblemer, flytning mm. kan selvfølgelig spille ind. Hvilket alle hundefrisører er forstående overfor.
Men sker det igen og igen, så har hundefrisører indberetnings pligt og skal indberette misligehold til dyreværnet. Vores arbejde er for dyrenes ve og vel og vi gør vores absolut bedste hver eneste dag.

Det opleves desværre ofte at hundefrisører bliver hængt ud på sociale medier fordi de har været nødsaget til at nedklippe en hund. Ingen hundefrisør ønsker at levere en nedklippet hund, men det hunden filteret er det, det eneste rigtige at gøre.

Efter en nedklipning er det vigtigt at berøre hunden over alt på kroppen, lidt ala massage, da huden kløer og kan være ubehagelig for hunden de første par dage da huden får luft for første gang længe. Det kan evt. også hjælpe af give hunden en lille trøje på.

Din hundefrisør vil altid hjælpe med tips og tricks til børste arbejdet. Men det tager tid og det tager tid hver dag.

God arbejdslyst.. Stil endelig spørgsmål. Vi vil gerne hjælpe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2020/05/dlh_logo_small.png
Information
Ny Boder 23A 7080 Børkop
+45 53 500 233
Man - Tors: 12.00 - 18.00
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2023/10/lhs_2-1.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://denlillehundesalon.dk/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Nyhedsbrev

    bt_bb_section_top_section_coverage_image